autentificare / înregistrare despre noi publicity fotografi newsletter contact facebook RSS

Editorial Stock Multimedia Servicii profesionale  
Eveniment | Infografice şi caricaturi | Premium | Publicity

CĂUTARE
ULTIMELE 24h
MEDIAFAX FOTO // PREMIUM // JAPONIA - BANEI - CURSA CAILOR DE TRACTIUNE de Ikuru Kuwajima
JAPONIA - BANEI - CURSA CAILOR DE TRACTIUNE de Ikuru Kuwajima

CURSA CAILOR DE TRACTIUNE

de Ikuru Kuwajima

Banei-Keiba, cursa de cai de tractiune, exista doar in Hokkaido, partea de nord a Japoniei. Caii de tractiune, care sunt de doua ori mai mari decat armasarii pursange, trag sanii grele de peste 700 de kg, pe o distanta de 200 de metri, pret de cateva minute. Aceasta cursa unica a fost initiata acum mai bine de 100 de ani, cand oamenii foloseau caii in gospodarii. De-a lungul anilor insa, proprietarii au inceput sa creasca acesti cai, numiti Banba, special pentru curse, fara a-i mai folosi la muncile in gospodarie, fiind implicati in aceasta industrie peste 10 000 de oameni.

In pofida celor 100 de ani de traditie, aceste curse sunt in pericol. Din cauza lipsei fondurilor, autoritatile locale au anuntat ca le vor suspenda. Dar fanii si organizatorii s-au impotrivit deciziei, astfel incat, Obihiro, unul dintre cele patru orase-gazda, a continuat desfasurarea curselor.

Cursa atrage inca multi fani curiosi, din toata Japonia. Dat fiind faptul ca generatiile tinere parasesc zona, preferand orasele mai mari, aflate la sute de mile departare, organizatorii incearca sa vina cu noi propuneri, pentru a castiga publicul.

Cursa cailor de tractiune, Banei Keiba incearca sa supravietuiasca si in secolul al XXI-lea, atragand fanii, asa cum o face de 100 de ani.