autentificare / înregistrare despre noi publicity fotografi newsletter contact facebook RSS

Editorial Stock Multimedia Servicii profesionale  
Eveniment | Infografice şi caricaturi | Premium | Publicity

CĂUTARE
ULTIMELE 24h
MEDIAFAX FOTO // PREMIUM // ROTILE SCHIMBARII de Bogdan Baraghin
ROTILE SCHIMBARII de Bogdan Baraghin

ROTILE SCHIMBARII

de Bogdan Baraghin

 

Un picior paralizat- 2 puncte. Ambele picioare lipsa û 3 puncte. Nu este vorba despre un simplu joc pe calculator. Este doar un grafic pe care Stelica Matreata il foloseste pentru a vedea daca el si colegii lui se califica pentru concursul de basket. Toti sunt paraplegici!

Cupa Pinochio este sansa lor de a-si depasi conditia. Este a patra oara cand Stelica Matreata si alti colegi care joaca pentru Motivation Romania participa la acest concurs. Anul acesta, au mai concurat 3 echipe din Romania, una din Ungaria si una din Bosnia.

Totusi, Motivation Romania, nu este doar o echipa de basket. Este o fundatie care ofera sprijin celor cu dizabilitati motorii. Motivation Romania ofera consiliere si instruire persoanelor nevoite sa foloseasca scaune cu rotile. Programul are succes in proportie de aproape 100%, deoarece membrii fundatiei sunt in majoritate persoane cu dizabilitati. Cei care folosesc scaunul cu rotile accepta mai usor sfaturi de la cei aflati in aceeasi situatie. Personalul de la Motivation Romania sustine ca s-a adaptat la viata pe roti si asta ii face sa explice mai usor aceasta situatie altora.

Prima data cand i-am intalnit, nu m-am gandit ca voi ajunge sa-mi percep ""normalitatea"" ca un handicap pe care acesti oameni mi-l trateaza aratandu-mi viata ascunsa in spatele cuvintelor din motto-ul fundatiei: ""SA AI PUTEREA DE A ACCEPTA CEEA CE NU POATE FI SCHIMBAT. SA AI CURAJUL DE A SCHIMBA CEEA CE POATE FI SCHIMBAT SI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI !""