autentificare / înregistrare despre noi publicity fotografi newsletter contact facebook RSS

Editorial Stock Multimedia Servicii profesionale  
Eveniment | Infografice şi caricaturi | Premium | Publicity

CĂUTARE
ULTIMELE 24h
MEDIAFAX FOTO // PREMIUM // TAILANDA - THAI BOX - IN SPATELE SCENEI de Bogdan Croitoru
TAILANDA - THAI BOX - IN SPATELE SCENEI de Bogdan Croitoru

TAILANDA - THAI BOX - IN SPATELE SCENEI

de Bogdan Croitoru

Desi Muay Thai este cel mai popular sport in Tailanda, putini spectatori stiu ce este in spatele arenei, cum se pregatesc luptatorii pentru meci sau ce se intampla dupa ce ies din luminile scenei.

Lumpinee Stadium este cea mai mare arena destinata boxului tailandez (Muay Thay) din capitala Bangkok. ôAici vin scoli celebre de box din toata Tailanda.  Pentru oricare luptator este o onoare sa lupte in Lumpinee. Unii incep pregatirea de la 7 ani, altii de la 13, depinde de scoala din care fac parteö sustine unul dintre organizarorii meciurilor.

Multi tineri care practica Muay Thai provin din familii modeste. Pentru ei boxul este o scoala a spiritului si a castigarii increderii in sine dar si o modalitate de a-si asigura existenta intr-un mod onorabil. De obicei un sportiv primeste 400-500 Baht (8-10 Euro) pentru un meci indiferent daca pierde sau castiga. Rudele sau maestrul care pariaza pe el ii mai dau niste bani, daca invinge.

Meciul se desfasoara pe parcursul a 5 reprize, fiecare de trei minute, cu pauze de 2 minute. Pentru a se apara, luptatorul trebuie sa foloseasca anumite parti din trup precum mainile, coatele, genunchii si picioarele , toate acestea integrate in Nawa Awut, cele noua arme.

Un boxer se poate rani grav in timpul unui meci dar cel mai dezonorant lucru pentru un luptator este  acela de a nu arata respect adversarului.